info@vincentkwee.nl | +31 (0)6 16 74 16 74

Mijn kritisch denkvermogen én het verkoopsucces maakte dat ik na 4 jaar gevraagd ben voor een leidinggevende functie. Eerst werd mij gevraagd mijn visie als sales manager en lid van het management te presenteren aan het bestaande MT. Van de kandidaten had ik het beste plan en werd ik gekozen.

Leiding geven bij een organisatie waar je van de werkvloer komt, waar de eindverantwoordelijkheid bij de directeur/eigenaar ligt is een pittige klus. Toen ik in dienst kwam werkte er ongeveer 13 mensen nu 42, een prima groei. Het is een ervaring die ik niet had willen missen, juist omdat het niet altijd vanzelf kwam en ik daardoor veel geleerd heb.


Ik zou mijn stijl als manager in 1 zin als volgt willen typeren. ‘’ KISS gebaseerd op respect en overleg doch besluitvaardig’’  Hou het eenvoudig voor je directie, je medewerkers en jezelf. Je doelen zijn dan prima meetbaar doe dit met respect naar je stakeholders in het algemeen maar met een ferme hand én zonder dubbele agenda’s.

Zoals je onder accountmanagement kunt lezen was er een groot avontuur ingezet om een nieuw product, de full color LED schermen, in Nederland te introduceren.

In de afgebeelde grafieken zie je de ontwikkeling, van mijn business unit binnen onze organisatie, afgebeeld.  Naast het vergoten van de omzet is uiteraard marge bewaking bij calculatie en na uitvoering minstens zo belangrijk.


Tot slot dien je ook op het juiste moment op de juiste plek te zijn en een gezond portie geluk is onontbeerlijk, lang niet alles is maakbaar. Neem het voorbeeld van de Chinese maakindustrie, wie had in 2006 gedacht dat we van Ierland, via Italië in China terecht zouden komen om onze inkoop interessant te houden? De markt dwong me hierover na te denken en hier naar te handelen en hier te gaan sourcen.

Om leiding te geven dien je uiteraard in de basis over een aantal vaardigheden en eigenschappen te bezitten, als je daar meer over wilt lezen klik dan hier.

Vaardigheden