info@vincentkwee.nl | +31 (0)6 16 74 16 74

Projectreferenties per branche

Heineken. De glasfabriek verwerkt duizenden flessen per minuut, ik heb Ardagh in Moerdijk geadviseerd hoe de data die beschikbaar is per productie lijn te verwerken en te tonen aan de operators. Essentieel was de software matige koppeling tussen de hardware en de beschikbare data.

Shell. Veiligheid is van levensbelang op de raffinaderij in Pernis. Bij de toegangswegen was grote behoefte om de medewerkers, bezoekers en andere stakeholders van actuele informatie te voorzien. Ik heb een compleet systeem geadviseerd. Het systeem is via het netwerk te benaderen, te programmeren en te beheren.

Tata Steel. De walsen op in de fabrieken van het voormalige Corus in Velsen draaien dag en nacht om half fabricaten voor de auto industrie te maken. Opdrachtgevers als Volkswagen komen regelmatig op de plant. Van belang is dat de opdrachtgevers direct actuele heldere informatie krijgen over het lopende productie proces.

Andere partijen die ik heb mogen adviseren zijn o.a. TNT Europe (logistiek systeem Europees uitgerold op een tiental hubs) , E-on, (powerplant Maasvlakte) Nestlé (babyvoeding) , Vreugdenhil (DiaryFoods) en verschillende Terminals op de Maasvlakte.

Hummel. In Deventer is één van de mooiste retail experience centres gebouwd in Nederland. De architect heeft mij gevraagd te adviseren over het mega LED scherm in de gevel. In de bouw is dit vervolgens naadloos geïntegreerd.

Randstad. Het hoofdkantoor van Randstad staat in Diemen, op deze locatie is een Randstad vestiging van de toekomst neergezet. Hierbij heb ik geadviseerd hoe op een leuke, opvallende en innovatieve manier te communiceren met het publiek zonder de huisstijl uit het oog te verliezen.

Andere partijen die ik heb mogen adviseren zijn o.a. Quantore (Kunstwerk langs snelweg) en kledingmerk Vanguard (de Architect heeft hier mijn advies verwerkt in de gevel van het nieuwbouw pand langs de A9 bij Schiphol) AMvastgoed  (winkelcentra) en Bouwfonds (herontwikkeling).

NATO, Spangdahlem USAF Air Base. In het Duitse Spangdahlem dichtbij Trier en Bitburg, ligt een NAVO militair vliegveld dat door de Verenigde Staten operationeel gehouden wordt. Na een succesvolle aanbesteding heb ik na twee gesprekken en het doorlopen van verschillende veiligheidsprocedures het project mogen uitvoeren en succesvol met het Support team opgeleverd.

Gemeente Staphorst. In de gemeente wilde een telecomprovider langs de snelweg een zendmast plaatsen. De lokale overheid heeft in samenspraak met de ondernemersvereniging en mij een creatief idee uitgedacht. De mast zou tevens ingezet gaan worden om reclame te maken voor de lokale ondernemers. Vele partijen dienden afstemming te vinden. De provider (KPN) de bouwer (Volker Wessels), College van B&W en de ondernemers. Door gezamenlijke inspanning is A28 media een groot succes geworden. Ik heb de gemeente tevens geadviseerd over de mogelijkheden om het onderhoud tegen een vaste vergoeding onder te brengen bij ons bedrijf zodat men jarenlang verzekerd is van een operationeel systeem. Dit alles is vastgelegd in een onderhouds- en service contract (SLA).

Gemeente Dordrecht. Het hoofdrioolgemaal aan de Maria Montessorilaan bij het Dordtse Leerpark verwerkt een groot deel van het Dordtse afvalwater. Dit gemaal is volledig geautomatiseerd en wordt door operators gecontroleerd. De data die in het systeem voor handen is actueel en ideaal om aan de burgers van de gemeente te tonen. Wat gebeurt er eigenlijk met uw belasting geld? Zo werd er buiten aan het gemaal een display geplaatst wat laat zien hoeveel liter/ seconde er verpompt wordt. Hoeveel dat dagelijks is (gemiddeld rond de 20.000 kubieke meter), dit alles is te zien op een digitaal informatiebord. Dat daarnaast ook de tijd en temperatuur aangeeft. Ook hier waren constructie, de softwarematige koppeling met de hardware en het gebruikersgemak in mijn advies van belang.

Gemeente Papendrecht. Hier heb ik bij de renovatie en nieuwbouw van het sportcomplex de adviezen voor de sporthallen en het zwembad uitgevoerd, het systeem is compleet opgeleverd met scorebord software en narrowcasting mogelijkheden. Ook hier is afstemming met de aannemer cruciaal geweest. Constructie tekeningen, berekeningen en een juiste afwerking zijn hier perfect afgestemd.

Andere overheden die ik heb binnen gehaald als opdrachtgever zijn o.a. Amsterdam (sportcentrum Ookmeer), Rotterdam (Topsportcentrum), Zwijndrecht & Schiedam (digitaal welkomst displays) en bijvoorbeeld de semi-overheidsinstelling GGZ Eindhoven.

Dutchwheels is in Nederland gevestigd, bouwt reuzenraden en is wereldwijd actief, de Centennial Wheel op de Navy Pier in Chicago is hier een mooi voorbeeld van. Het witte state-of-the-art reuzenrad is 60 meter hoog. Dit reuzenrad is aan beide kanten voorzien van een rond LED-scherm, inclusief constructie. Het complete project, van engineering tot productie en realisatie, is door mij geadviseerd en naar tevredenheid van de klant opgeleverd. Aan alle kwaliteitseisen en –normen is voldaan. Dagelijks worden op het reuzenrad lichtshows gegeven en daarmee het reuzenrad de echte ‘wow-factor’ geven.

Citytheater. Het gerestaureerde pand van het City Theater Amsterdam is een monumentaal pand. Vanaf het begin ben ik via de ontwikkelaar betrokken geweest bij de uitvoering. De restauratie bleek een ingrijpend project voor de architect, die er in geslaagd is het historisch gebouw in ere te herstellen. Met de historisch ontwerp van weleer maar ook met het technisch vernuft van nu. Het gehele traject tot oplevering heeft ruim 3 jaar geduurd, er moesten vele belangen van allerlei partijen afgestemd worden. Het LED-scherm met uitzicht op het Leidseplein wordt inmiddels succesvol geëxploiteerd als reclamemedium. De uitdaging zat ‘m bovenal in het feit dat het exact moest passen binnen de bestaande uitsparing. Het systeem kan niet van binnenuit benaderd worden omdat daar een antiek beschermd orgel staat. Het gehele systeem (40M2 staal) kan mechanisch naar buiten gedraaid worden voor service doeleinden!

Andere partijen die ik heb mogen adviseren zijn o.a. Theater de spiegel (Zwolle), theater Markant (Uden) Filmtheater Deluxe (Schagen).

Y&M media. Er zijn bedrijven die hun omzet halen uit het verhuren van reclame ruimte. Zo ook in Leeuwarden, ik heb op verschillende locaties de systemen mogen adviseren. In beiden gevallen dienden er behoorlijk wat engineeringswerk afgestemd te worden omdat de systemen op bestaande constructies gemaakt diende te worden. Tevens heb ik het advies verzorgd inzake de aansturing, stroom en data aansluitingen.

Andere organisaties waar ik mee samen heb gewerkt zijn in deze branche, A28media (Staphorst), Bereik (groot Rotterdam) en Ngage media (Landelijk).

KNHB. Met de Koninklijke Nederlandse Hockeybond heb ik een raamovereenkomst gesloten. Er zijn dan ook vele hockeyverenigingen die hun scores bijhouden op een scorebord dat verzorgd is door mij. Het gehele systeem wordt gebruiksklaar opgeleverd inclusief montage van fundatie, mast, elektra en aansturing. Op het nationale hockey congres bij de hoofdsponsor Rabobank Nederland ben ik dan ook regelmatig aanwezig geweest met mijn collega’s.

Mylaps. Niet alleen de Formule 1 rijdt rond met tijdregistratie van Nederlandse bodem ook vele ijsbanen en zwembaden zijn hier mee uitgerust. De tijden van de sporters komen netjes op de displays terecht. Door mijn inzet is de samenwerking tussen Ledyears en Mylaps inmiddels stevig te noemen.

Andere sportfaciliteiten die ik geadviseerd en bediend heb zijn, Optisport (marktleider sportaccommodaties als zwembaden, ijsbanen en sporthallen, ca. 300 locaties in Nederland), diverse voetbalclubs als ASWH, BVV Barendrecht, Feyenoord, AZ en ADO Den Haag, IJsbaan Haarlem en Hoorn, Zwembaden in Papendrecht en Lisse.

Autodealers. De autodealers dingen om de gunsten van de consument, zeker de afgelopen jaren was het niet altijd even gemakkelijk. Een aantal autobedrijven, waaronder Mazda in Waddinxveen en in Alblasserdam, hebben het aangedurfd om tegen de economische conjunctuur in toch te investeren. Deze trend werd toch wel ingezet door Breeman Automotive, zij plaatsten als één van de eerste een mega groot LED scherm langs de A16 in Rotterdam. Al deze partijen hebben hun advies van mij gekregen en zijn zeer tevreden over het opgeleverde werk.

Universiteit Wageningen. Ritzen Design Consult, verantwoordelijk voor de huisstijl op de campus, heeft aan mij de doelstelling uitgelegd. Informeer onze studenten die het gebouw binnen komen middels een interactieve banner boven de informatie balie op een innovatieve en actuele manier. Dat is meer dan gelukt, een maatwerk oplossing. Dit advies was zo naar tevredenheid dat men 5 jaar later wederom contact met mij opnam om bij de entree van de gehele campus een systeem aan te schaffen. Beiden systemen zijn duurzaam, hoogwaardig en worden middels een SLA onderhouden.

Andere partijen die ik heb mogen adviseren in deze branche zijn o.a. Utrechts Universiteit Museum, ROC Rotterdam, ROC TOP, (omgeving Amsterdam) Museum van de twintigste eeuw (Hoorn)