info@vincentkwee.nl | +31 (0)6 16 74 16 74
Kapel 1 voor
Aarde afvoeren
Interieur bij aankoop

Bouwen

Niet alleen in mijn werk ben ik gefascineerd door techniek. Ik maak graag dingen, kijk maar eens bij de foto’s: een gastank van een auto wordt een vuurkorf en met kerst hangt er een zelfgemaakte kaarsen kandelaar in de woonkamer.

Als puber had ik al een complete drive-in disco bij elkaar verzameld. Het opbouwen, de techniek, de aansturing van het licht, de effecten, rook, het geluid; heerlijk om te installeren maar ook om te onderhouden.

In mijn studententijd en zeer recent nog heb ik samen met één van beste vrienden een huis gebouwd. Betonijzer vlechten, koppen snellen, de elektra, steigers bouwen, metselen; gaaf om iets te creëren.

Ons woonhuis bestond uit twee aparte arbeidershuisjes, met twee voordeuren en in zeer slechte staat. Gelukkig was de prijs er ook naar. In het oude gedeelte van Zwijndrecht wonen is natuurlijk wel zo sfeervol. Dus deze kans hebben we met beiden handen aangegrepen.

Na het zorgvuldig slopen van allerlei verbouwingen die wat minder sfeervol gedaan waren begon de opbouw. Gelukkig konden we het glas in lood, de paneeldeuren en de voorgevel hergebruiken!

Ik heb alles zelf gedaan, als ik ”help mijn man is een klusser” op TV zie dan moet ik stiekem een beetje grinniken. Dakconstructies, verdiepingsvloeren, isoleren, muren doorbreken, metselen, elektra, tegelen, riolering, gas water licht, dakkapellen, kozijnen. Alles kwam voorbij in ons project.

Na ruim 2 jaar renoveren, construeren en restaureren wonen we in het leukste huis van Zwijndrecht. Bijkomend nadeel en compliment; Manja wil hier nooit meer weg.

Ik zou eigenlijk best nog weleens willen:)