info@vincentkwee.nl | +31 (0)6 16 74 16 74
SAMSUNG CSC

So far

Geboren in Dordrecht, waar het grootste gedeelte van mijn familie nog steeds woont, ben ik opgegroeid in Zwijndrecht. Hier heb ik mijn vrouw Manja leren kennen.

Ik ben de jongste van drie kinderen, een oudere broer die werkzaam is als Business analist / software architect en een oudere zus die na haar studie pedagogiek en carrière in de non-profit sinds kort voor haar gezin zorgt.

 • Lees hier over mij

  Mijn vader, ingenieur, heeft een drukke en interessante carrière gehad in de automatisering bij Siemens en later in de uitgeverswereld en het Nederlandse bankwezen. Hij heeft aan het kraambed gestaan van het huidige IT. Als snel in de jaren 80 bracht hij een IBM computer mee naar huis en in de jaren 90 een auto telefoon ter grootte van een koffer. Hier werd mijn interesse in techniek en elektronica gewekt.

  Mijn moeder als onderwijzeres, heeft naast de zorg voor het gezin de studie rechten afgerond en is als meester in de rechten bij de rechtbank gaan werken. Wat uiteraard bewonderenswaardig is.

  Voor mijn 10e verjaardag kreeg ik rollen koper draad, een transformator, schakelaars, lampjes en een bel. Toen ik eenmaal ontdekte wat ik daar mee kon bouwen ging het snel. Eerst moest de TV eraan geloven (ik had het indicator lampje nodig voor op mijn LEGO trein) niet veel later startte ik met mijn beste vriend een Drive-In Disco ingegeven door een brugklas feestje.

  De schuur in onze achtertuin en de garage box waren mijn laboratorium. Hier heb ik naar hartenlust geknutseld, de skelter werd na bewezen diensten uitgerust met een Piaggo brommer motor en de eerste disco speakers werden hier bijvoorbeeld gebouwd.

  Rond de hockeyvelden van het Ambachtse AMHC ’65 en de latere fusie club Derby in Zwijndrecht heb ik mijn jeugd doorgebracht. Hier heb ik heel veel lol gehad, gehockeyd en ook het gros van mijn vriendengroep aan over gehouden. Onze hockey ouders waren zeer actief, zo bezochten we als jonge jongens van een jaar of 12 Italië en Luxemburg om toernooien te spelen.

  Een groot deel van mijn tijd heb ik naast de velden doorgebracht waar ik waardevolle lessen heb geleerd. Als aanjager van de jeugdcommissie heb ik spelenderwijs mijn talent in organisatie, communicatie, het afstemmen van verschillende belangen en techniek aangescherpt. Dit resulteerde in een zeer actief clubleven als jeugd trainer en met Internationale toernooien, meerdaagse jeugd kampen en spetterende kerstgala’s als gevolg.

  Alhoewel ik jaren geleden mijn hockeystick opgeborgen heb, heb ik vandaag de dag met de jeugdcommissie van destijds en mijn hockey team nog steeds een intensief contact.

  Na de middelbare school,  ben ik begonnen op de PABO, als sociaal kind een logische keuze, als eigenwijze actieveling paste het zingen voor een kleuterklas toch niet helemaal.

  De Drive-In Disco was inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf waar techniek, sales en organisatie een groot deel van mijn tijd in beslag nam. Daarnaast werd ik via een bekend Rotterdams muziek bedrijf ingehuurd om op evenementen als het North Sea Jazz Festival, Pepsi pop en de TMF Awards, de stage managers van de juiste apparatuur en instrumenten te voorzien. Een heerlijke wereld en een toffe tijd. Ambitie in mij maakte het dat ik na verloop van tijd toch weer ben gaan studeren, in Rotterdam, op een internationale HBO opleiding met veelal professoren uit het bedrijfsleven.

  De combinatie techniek en commercie was met deze stap verankerd in mijn leven.


Bouwen & Techniek

Nadat ik Manja heb leren kennen hebben we een huis gekocht in ons mooie dorp Zwijndrecht. Een huis is wellicht een groot woord, beter gezegd een bouwval.

Lees verder

Tennis

Op sportief gebied is het weer behoorlijk gaan kriebelen, sinds mei 2016 heb ik me aangesloten bij Dash’35 een gemoedelijke tennis vereniging.

Lees verder

Bergen Zomer & Winter

Je vindt me meerdere keren per jaar in bergen, een tocht lopen door de ongerepte natuur of genietend op de ski. De alpen zijn favoriet.

Lees verder

Bruiloft – Dordogne Frankrijk

In 2014 ben ik met mijn stoere meid getrouwd in de Dordogne in Frankrijk. Een week lang hebben we met onze familie en vrienden onze bruiloft gevierd. In een heel klein romantisch gehuchtje aan lange franse tafels en een middeleeuws kerkje in Bouillac. (http://rastaillou.com/ )